Jury

Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury, met als voorzitter prof.dr.ir. Theo Salet, deeltijdhoogleraar Structural Design-Concrete Structures aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. De inzendingen worden beoordeeld per categorie en per categorie bepaald de jury de genomineerden voor en de winnaars van de prijzen.

prof.dr.ir. T.A.M. Salet, voorzitter

hoogleraar Material Related Structural Design – Concrete Structures, Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde
Witteveen+Bos Raadgevende Ingenieurs

theo saletProf. dr. ir. Theo Salet (1962) is sinds 1 januari 2012 deeltijd hoogleraar betonconstructies aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Na zijn studie en promotieonderzoek, gericht op het constructief gebruik van lichtgewicht beton, heeft hij internationale ervaring opgedaan in de civiele bouw bij SGS Intron. Theo is inmiddels al weer vele jaren werkzaam bij Witteveen+Bos, waar hij leiding geeft aan de afdeling gebouwen binnen de sector infrastructuur en bouw.

 

ir. T.W. Groeneweg

senior adviseur kunstwerken – Rijkswaterstaat

zwart wit  tom groeneweg (2)ir. Tom Groeneweg (1982) werkt sinds april 2016 als adviseur kunstwerken bij Rijkswaterstaat. Na  afronding van zijn studie Civiele Techniek aan de TU Delft heeft hij bij het advies- en ingenieursbureau Movares veel ervaring met constructies opgedaan. Hierbij is hij betrokken geweest bij het ontwerp en de instandhouding van tunnels en viaducten. Zowel als constructeur, ontwerpleider, als projectleider. Ook heeft hij diverse studenten begeleid tijdens hun afstuderen bij Movares en aan enkele richtlijncommissies deelgenomen. Bij Rijkswaterstaat richt Tom zich nu onder andere op de constructieve veiligheid en levenduur van de vele duizenden bruggen en viaducten van Rijkswaterstaat in heel Nederland.

 

ir. P.G.F. Bosman

Hogeschooldocent en coördinator minor Constructief Ontwerpen, Hogeschool Windesheim Zwolle, Opleidingen Civiele Techniek en Bouwkunde

peter bosmanir. Peter Bosman (1965) werkt sinds augustus 2009 als docent van constructieve vakken. Sinds 2013 is Peter tevens onderzoeker voor toepassingen van Vezelversterkte Kunststoffen in de gebouwde omgeving bij Windesheim.

Na zijn studie Civiele techniek in Delft, specialisatie offshore constructies, heeft Peter 20 jaar bij Witteveen+Bos gewerkt aan (beweegbare) infrastructurele constructies. De eerste jaren als constructeur van rioolwaterzuiveringsinstallaties, vervolgens van zeesteigers en kades in het buitenland en later als hoofdconstructeur van vele kunstwerken in heel Nederland zoals in de Betuweroute, Westrandweg en Noord/Zuidlijn.

 

prof.dr.ir. L. Taerwe

hoogleraar betonconstructies, Universiteit Gent, Laboratorium Magnel voor Betononderzoek

luc taerweProf. dr. ir. Luc Taerwe, is hoogleraar betonconstructies aan de Universiteit Gent (België) en directeur van het Magnel Lab voor Betononderzoek. In de loop der jaren voerde hij onderzoek uit omtrent een brede waaier aan beton gerelateerde thema’s, dat bekroond werd met verschillende internationale prijzen. Hij is actief in verschillende internationale verenigingen waaronder fib (international federation for structural concrete) en is hoofdredacteur van het fib-tijdschrift Structural Concrete.

 

dr.ir. C. van der Veen

UHD, Technische Universiteit Delft, Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen

cor van der veenDr. ir. Cor van der Veen (1953) is sinds 1982 verbonden aan de TU Delft en op dit ogenblik Universitair hoofddocent bij de groep Betonconstructies.
Hij is verantwoordelijk voor de colleges betonnen bruggen aan de afdeling Civiele techniek en Geowetenschappen. Zijn specialismen omvatten o.a. de constructieve toepassing van (zeer) hoge sterkte beton, betonnen bruggen, tunnels, onderwaterbeton, cryogeen beton, scheurvorming en Eurocodes. Verder is hij gespecialiseerd in de E.E.M modelering en interpretatie van berekeningsresultaten.

 

ing. G.J. Verkerk

hogeschooldocent en coördinator minor Constructief Ontwerpen, Hogeschool Rotterdam, Opleidingen Civiele Techniek en Bouwkunde

gerrit verkerkIng. Gerrit Verkerk (1955) is sinds 2001 verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en werkzaam als hogeschooldocent draagconstructies en voorzitter van de vakgroep/minor Constructief Ontwerpen. Hij is ook lid van commissies bij brancheorganisaties als Bouwen met Staal en de Betonvereniging (o.a. lid commissie Kennisoverdracht en lid curriculumcommissie opleiding Beton- en Staalconstructeur MSEng) en neemt regelmatig deel aan klankbordcommissies voor nieuwe studieboeken.
Voorafgaand aan zijn docentschap is hij werkzaam geweest in zowel de civiele bouw (prefab beton, deltawerken) als de utiliteitsbouw (multifunctionele bouwwerken, ondergronds bouwen, hoogbouw) in de functie van constructeur/projectleider bij Waco Beton NV, Dirk Verstoep NV/Kon. Boskalis Westminster NV, Ingenieursbureau Zonneveld resp. een toeleverancier, een aannemer en een raadgevend ingenieursbureau.

 

Marjolein Humme

marjolein 8 (2) secretaris jury ENCI Studieprijs

Marjolein Humme (1975) heeft een achtergrond als communicatie adviseur en werkt sinds juni 2011 bij de Betonvereniging. Zij is contactpersoon voor de deelnemers, hun scholen, begeleiders, de jury en organiseert de prijsuitreiking. Zij is bereikbaar via: info@encistudieprijs.nl of 0182 – 539 233.