Winnaars bekend

Op de Betondag 2017 in Rotterdam, zijn de prijswinnaars bekend gemaakt van de ENCI Studieprijs 2017. De inzendingen van de 9 deelnemers dit jaar kwamen van studenten van de TU Eindhoven (2), TU Delft en Universiteit Gent, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Rotterdam, Avans Hogeschool en van de MSEng opleiding van de Betonvereniging/Bouwen met Staal.

Voor de verkiezing van de Publieksprijs, gaven de genomineerden een korte presentatie waarom juist hun studie in aanmerking kwam voor deze prijs. Na de publieksstemming werd de winnaar van de Publieksprijs 2017 bekend gemaakt:
Elske van Heuveln van de TU Eindhoven.

Dit jaar zijn de volgende prijzen toegekend:
– categorie Universiteit: een eerste prijs en een gedeelde tweede prijs;
– categorie Hogeschool: een eerste prijs en een eervolle vermelding;
– categorie Professional Masteropleiding: een eervolle vermelding.

De winnaars in de categorie Universiteit zijn:

  • Eerste prijs: Hikmet Uysal van de Technische Universiteit Delft met: “Numerieke en experimentele bepaling van het draagvermogen van een bestaande prefab duiker uit 1971”.
  • Gedeelde tweede prijs: Gilles Trenson van Ghent University met: “Application of pH responsive hydrogel encapsulated bacteria for self-healing concrete”.
  • Gedeelde tweede prijs: Elske van Heuveln van de Technische Universiteit Eindhoven met: “Material and structural design aspects of a prefabricated balcony of lightweight concrete”.

De winnaars in de categorie Hogeschool zijn:

  • Eerste prijs: Tijmen Dekkers en Nol van Loon van Avans Hogeschool met: “Wapenen vanuit BIM op de bouwplaats”.
  • Eervolle vermelding: Pascal Wienen en Gerrit Jacobs van de Hogeschool Windesheim met: “Dyneema DM20® als voorspanmateriaal!?”.

De winnaar in de categorie Professional Masteropleidingen is:

  • Eervolle vermelding: Remco Alting, MSEng Betonvereniging, met: “Herontwikkeling faculteit Technische Natuurkunde TU Delft”.

De brochure met hierin alle winnaars en de juryteksten: brochure winnaars ENCI Studieprijs 2017